Wielkanoc to czas, kiedy na stołach rządzą tradycyjne potrawy – żurki i barszcze białe, pieczenie, pasztety, wiosenne sałatki i przede wszystkim jaja na kilkadziesiąt różnych sposobów. Warto jednak w tym roku nieco zmienić swoje kulinarne przyzwyczajenia i wprowadzić do wielkanocnej kuchni powiew świeżości. Jak to zrobić?
Szefowie kuchni Knorr proponują przepisy na wielkanocne potrawy, które odświeżą świąteczne menu – czasem wystarczy nietypowy dodatek, oryginalne podanie, nieco inny sposób przygotowania dania. Oto receptury wraz z poradami Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr, dzięki którym urozmaicimy wielkanocne dania lub podamy je w sposób bardziej wykwintny. Pomogą nam też one na nowo spojrzeć na tradycyjne składniki wielkanocnej kuchni.
Książka kucharska, a w niej przepisy na wielkanocne zupy, drugie dania, sałatki, potrawy z jajek oraz sosy wraz z radami szefa kuchni Knorr Piotra Murawskiego, oraz zdjęcia potraw znajdują się w biurze prasowym.
Smacznych Świąt Wielkanocnych!
Link do strony artykułu: https://cafe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/wielkanoc-na-nowo-wielkanocna-miniksiazka-kucharska-knorr